Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه سایر رسانه های خبرگزاری تقریب، آش حلیم بادمجان یکی از غذا‌های سنتی اصفهان و حاوی ویتامین‌های A B، C، E ،D ،K،کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، فیبر، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن، اسیدفولیک، گوگرد، سولفور، کولین، فسفر، سلنیوم، مس، روی، اسیدچرب امگا ۳، تریپتوفان و غیره است.

برای بررسی خواص آش حلیم بادمجان و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مهم‌ترین خواص آش حلیم بادمجان
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهم‌ترین خواص آش حلیم بادمجان گفت: این آش به علت داشتن کلسیم، منیزیم، سلنیوم، فسفر و ویتامین D بالا موجب استحکام استخوان و دندان شده و از بروز پوکی استخوان جلوگیری می‌کند؛ همچنین برای کودکان در حال رشد و افراد سالخورده بسیار مفید است.

وی افزود: خاصیت دیگر این غذا افزایش گلبول‌های قرمز خون و رفع کم خونی به واسطه داشتن اسیدفولیک، آهن و ویتامین B۱۲ است، لذا برای زنان باردار و جنین مفید خواهد بود.

عظمایی بیان کرد: آش حلیم بادمجان  فیبری بالا دارد و موجب عملکرد بهتر روده، هضم غذا و رفع یبوست می‌شود.

وی گفت: این آش به علت داشتن پروتئین بالا موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن می‌شود لذا برای افرادی که کار‌های فیزیکی انجام می‌دهند، از جمله کارگران و ورزشکاران مخصوصا بدن سازان مفید و سودبخش است.

درمان پوکی استخوان با یک آش محلی/ افراد مبتلا به کم خونی مصرف این آش بی نظیر را فراموش نکنند

این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: این غذا با افزایش اسپرم موجب تقویت قوای جنسی شده و برای افرادی که مشکل باروری دارند بسیار اثرگذار است.

وی گفت: تقویت سیستم قلبی عروقی، تقویت حافظه و پیشگیری از بروز آلزایمر، تقویت بینایی، چاقی، بهبود خلق‌و‌خو از دیگر خواص این آش است.

عظمایی بیان کرد: آش حلیم بادمجان به علت داشتن ویتامین‌های A ،E و C خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و بدن را در مقابل انواع بیماری‌ها از جمله سرطان‌ها محافظت می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: این غذا به علت داشتن ویتامین‌های A ،E ،C و B موجب تقویت و جوان سازی پوست‌و‌مو شده و از پیری زودرس جلوگیری می‌کند.

وی بیان کرد: این آش به علت داشتن اسید آمینه تریپتوفان خاصیت نشاط آوری داشته و از استرس، اضطراب و افسردگی پیشگیری می‌کند.

منع مصرف آش حلیم بادمجان
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: افرادی که مبتلا به غلظت خون، اسیداوریک و نقرس هستند نباید در مصرف این غذا زیاده روی کرده و تحت نظر پزشک آن را مصرف کنند.

مواد لازم آش حلیم بادمجان اصفهان (۵ تا ۷ نفر)
برنج ۲ تا ۳ پیمانه

گوشت همراه کمی چربی ۵۰۰ گرم

کشک ۳۰۰ گرم

پیاز ۲ تا ۳ عدد متوسط

سیر ۵ حبه

بادمجان سرخ شده ۶ تا ۸ عدد

روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم

نعناع داغ برای تزئین به مقدار لازم

نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه به مقدار لازم

زعفران دم کرده برای تزئین به مقدار لازم

گردو برای تزئین به مقدار لازم

آب به مقدار لازم

طرز تهیه آش حلیم بادمجان
برای تهیه آش حلیم بادمجان ابتدا برنج را با آب می‌پزیم و اجازه می‌دهیم تا آب آن کشیده شود.

پیاز را با روغن کنجد یا دنبه تفت داده، گوشت را به آن اضافه کرده و مجددا تفت می‌دهیم.

بادمجان‌ها را پوست گرفته و یک ساعت داخل آب و نمک قرار می‌دهیم تا ماده زرد رنگ آن‌ها خارج شود.

سپس بادمجان‌ها را سرخ می‌کنیم.

بادمجان سرخ شده و گوشت را به برنج پخته شده اضافه می‌کنیم.

تمام مواد را با گوشت کوب دستی یا برقی له کرده تا حالت کش دار پیدا کند.

همزمان مقداری کشک را با آب مخلوط کرده به مواد بالا اضافه می‌کنیم.

هنگامی که غذا آماده شد آن را در ظرف کشیده و با مقداری نعناع داغ، پیاز سرخ شده، سیر، زعفران و گردو تزئین می‌کنیم.

این غذا همراه نان تازه و سبزی سرو می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۴۴۶۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان بیماری‌های کلیوی با سم این حشره خطرناک

به گزارش خبرآنلاین، طب سنتی چین در حال حاضر هزاران سال است که برقرار است و اولین نوشته‌های آن به ۲۰۰ سال قبل از میلاد با اشاره به طب گیاهی و طب سوزنی از تئوری و عمل تا تشخیص و درمان باز می‌گردد.

به نقل از آی‌ای، اکنون پژوهشگران دریافته‌اند که طب چینی می‌تواند کلید درمان بیماری‌های کلیوی باشد.

آنها به صدپای سر قرمز چینی(Scolopendra subsidies mutilans) اشاره دارند که حاوی آلکالوئیدهایی است که در طب سنتی چین برای درمان بیماری‌های کلیوی استفاده شده است.

صدپایان (Centipede) نام یک رده از بالارده هزارپایان است. آنها گوشت‌خوارند و ضمائم سر آنها شبیه به ضمائم سر حشرات است. این جانوران یک جفت شاخک و یک جفت آرواره بالا و یک یا دو جفت آرواره پایین دارند و تعداد بندهای آنها به ۱۷۷ بند می‌رسد و هر بند، به‌جز بند پس از سر و دو بند آخر بدن، دارای یک جفت پای مفصلی است و ضمائم بند اول به چنگال‌های سمّی تغییر یافته ‌است.

آلکالوئیدهای صدپاها برای درمان بیماری کلیوی

به گزارش ایسنا، صدپایان سر قرمز چینی ۲۰ سانتیمتر طول دارند و مملو از سم هستند و در عین حال می‌توانند جان افراد مبتلا به بیماری کلیوی را نجات دهند.

این موجود چند پا میزبان آلکالوئیدهایی است که کاهش التهاب و فیبروز کلیه را در کشت سلولی نشان داده است. این دو حالت به بیماری کلیوی کمک می‌کنند.

آلکالوئید(alkaloid) به هریک از ترکیبات آلی شیمیایی گفته می‌شود که دست کم دارای یک اتم نیتروژن در حلقه هتروسیکلیک هستند. مشخصه آلکالوئیدها داشتن ترکیبات نیتروژنی است. تاکنون بیش از ۱۰ هزار آلکالوئید در طبیعت یا در آزمایش‌های شیمیایی شناسایی شده‌ است.

بر اساس بیانیه محققان، ترکیبات مورد مطالعه در طب چینی، از جمله زهر وزغ برای درمان سرطان ثابت شده است که می‌توان از آن دارو تولید کرد.

این امر الهام بخش یونگ-ژیان چنگ و تیمش شد تا متابولیت‌های ثانویه تولید شده توسط صدپای سر قرمز چینی را بررسی کنند.

درمانی هزاران ساله

بیانیه محققان خاطرنشان کرد: هزاران سال است که صدپای سمی در درمان بیماری‌هایی از جمله صرع، سل، سوختگی و بیماری‌های قلبی و عروقی استفاده می‌شود.

این پژوهش در یک محیط آزمایشگاهی انجام شد که در آن نمونه‌ای از پودر صدپای خشک شده را با اتانول مخلوط کردند تا تعداد قابل توجهی از ترکیبات را از حیوانات استخراج کنند.

سپس برای شناسایی ترکیبات موجود در آنها با استفاده از تکنیک‌هایی مانند کروماتوگرافی و طیف‌سنجی، این ترکیبات جدا شدند.

پژوهشگران پس از شناسایی ترکیبات، ۱۲ آلکالوئید کینولین و ایزوکینولین جدید را کشف کردند که برخی از آنها ترکیبات مولکولی منحصر به فردی را به نمایش گذاشتند.

علاوه بر این، آنها ۶ آلکالوئید دیگر را که قبلاً در این گونه یا گیاهان مشاهده شده بود، پیدا کردند.

در کشت سلولی، برخی از آلکالوئیدها خواص ضد التهابی نشان دادند، در حالی که برخی دیگر نیز توانایی کاهش فیبروز کلیه را نشان دادند.

محققان می‌گویند: این تجمع بافت همبند با بیماری مزمن کلیوی مرتبط است و با التهاب تحریک می‌شود.

مؤثرترین آلکالوئید دو کاره

پژوهشگران افزودند که پروتئینی را شناسایی کرده‌اند که در فیبروز کلیه نقش دارد و توسط مؤثرترین آلکالوئید دو کاره قابل هدف‌گیری است.

این پروتئین با فیبروز کلیه مرتبط است، زیرا تحت تأثیر قوی‌ترین آلکالوئید موجود در زهر صدپا قرار دارد.

این نشان‌دهنده مکانیسم بالقوه‌ای است که از طریق آن آلکالوئید می‌تواند در درمان بیماری کلیوی مفید باشد.

این کشف می‌تواند راه را برای تحقیقات آینده و توسعه درمان‌های بالقوه برای بیماری‌های کلیوی که یک نگرانی بهداشتی مهم در سطح جهانی است، هموار کند.

این مطالعه در مجله Natural Products منتشر شده است.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903080

دیگر خبرها

  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • ترومای اجتماعی، طوفان خاموش
  • درمان بیماری‌های کلیوی با سم این حشره خطرناک
  • درمان سرمازدگی حیوانات + بررسی علائم و اقدامات لازم
  • بازارچه‌های محلی در نقاط مختلف تبریز توسعه پیدا می‌کند
  • درمان بیماری کلیوی با سَم صدپایان!
  • چگونه به فاسیولا مبتلا می شویم؟
  • آموزش؛ حلقه مفقوده در دیابت/ سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • هشدار بیماری زنگ زرد مزارع جو و گندم لرستان
  • درمان جدید بیماری آلزایمر