Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توجه به اهمیت تهیه اقلام خوراکی سالم و بهداشتی در ماه مبارک رمضان، بازرسان مرکز بهداشت استان اصفهان در گروه‌هایی ویژه کار نظارت بر بهداشت مواد خوراکی را آغاز کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، با آغاز ماه مبارک رمضان اهمیت خرید و تهیه مواد خوراکی بهداشتی به‌ویژه شیرینی‌جات و انواع آش بین روزه‌داران بیشتر می‌شود به‌ همین دلیل مرکز بهداشت استان اصفهان با استقرار 90 گروه دو نفری از بازرسان در بازار، به شهروندان اطمینان می‌دهد که می‌توانند اقلام خوراکی خود را با اطمینان تهیه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازرسی ویژه از واحدهای تهیه و توزیع شیرینی

برنامه ویژه بازرسی از واحدهای تهیه و توزیع شیرینی‌ مانند زولبیا و بامیه و واحدهای طباخی و فروش خرما از سه هفته پیش در اصفهان آغاز شده و هر اقدامی که منجربه تخلف و تقلب شده و سلامت مردم را تهدید کند از طرف بازرسان اداره بهداشت گزارش می‌شود و اقدامات لازم صورت می‌گیرد.

مدیر گروه بهداشت محیط استان اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم می‌گوید: برنامه ویژه ماه مبارک رمضان، برای کنترل مکان‌های تولید موادغذایی این ماه پرفیض از سه هفته قبل آغاز شده است چون بسیاری از واحدهایی که اقدام به تولید موادغذایی یا عرضه آن در این ماه می‌کنند تهیه مواد اولیه‌شان را از چند هفته قبل آغاز کرده‌ و تا پایان ماه مبارک نیز ادامه مکی‌دهند.

مهدی رفیعی افزود: اولویت ما برای نظارت و بازرسی مراکز تولید و تهیه انواع شیرینی ماه رمضان به ویژه زولبیا و بامیه است و پس از آن مراکز طبخ انواع آش و حلیم بادمجان و مراکز فروش خرما در دستور کار بازرسان قرار دارد تا مردم با آسودگی، نیاز خود را از بازار تهیه کنند.

وی در ادامه با اشاره کنترل مواد اولیه مصرفی در زولبیا و بامیه اظهارداشت: در مورد زولبیا و بامیه چیزی که برای ما مهم است مواد اولیه مصرفی از جمله نشاسته بوده که باید از بالاترین کیفیت برخوردار باشد.

به گفته مدیر گروه بهداشت محیط استان اصفهان گلاب مصرفی نیز از نظر میکروبی آزمایش می‌شود تا کیفیت مناسبی داشته باشد؛ تخم مرغ مورد استفاده در این نوع شیرینی هم کنترل می‌شود تا خرابی و شکستگی نداشته و در شرایط مناسبی نگهداری شود.

نگرانی برخی شهروندان از روغن زولبیا و بامیه

اسکندری یکی از شهروندان اصفهانی است که برای خرید زولبیا و بامیه کمی حساسیت نشان می‌دهد، او در این مورد به خبرنگار تسنیم گفت: دو سال پیش به خاطر زولبیا و بامیه دخترم دچار مسمومیت شد، به همین دلیل از آن به بعد دقت می‌کنم که هم از مراکز معتبر خرید کنم و هم اگر مشکلی دیدم به مرکز بهداشت اطلاع دهم و بی‌تفاوت از کنار آن نگذرم، اما امیدوارم این شیرینی‌ها کاملا با مواد سالم و بهداشتی درست شود خصوصا روغن آن کهنه نباشد که برای ما بسیار مضر است.

مدیر گروه بهداشت محیط استان اصفهان در این زمینه گفت: 90 گروه بازرسی برای نظارت بر کیفیت اقلام خوراکی این ماه به کار گرفته شده‌اند تا مردم با اطمینان به خرید بپردازند، به‌علاوه تمام مواد اولیه در پخت زولبیا و بامیه کنترل می‌شود و در مورد روغن هم بدون شک بازرسان نظارت می‌کنند تا روغنی کاملا مطلوب و مخصوص سرخ کردن باشد؛ همچنین شهد مورد استفاده هم با کیفیت بالایی تولید شود.

رفیعی افزود: در مورد رنگ زولبیا و بامیه هم تاکید ما بر استفاده مطلق از زعفران است، در این زمینه به تمام واحدهای بازرسی اعلام شده و آنها هم بسیار دقت می‌کنند و هیچ خطایی را نمی‌بخشند.

وی با اشاره به نگرانی مردم در مورد روغن‌های مورد استفاده در قنادی‌ها گفت: یکی از نکات بسیار مهم در طبخ زولبیا و بامیه روغن است که با درجه حرارات پایین و مدت زمان کمتری سرخ شود و وضع نامناسبی برای آن ایجاد نشود و حالت اکسیده شدن روغن بوجود نیاید.

سوپر مارکت‌ها مراکز مطمئنی برای توزیع شیرینی این ماه نیستند

مدیر گروه بهداشت محیط استان اصفهان گفت: بازرسان ما از طریق دستگاه‌های پرتابلی که در اختیار دارند که با آن کیفیت روغن سرخ کردنی و درجه حرارات پایین آن را می‌سنجند و در صورتی‌که با مشکلی مواجه شوند هم از خمیر زولبیا و بامیه و هم از شیرینی و روغن آن نمونه‌برداری کرده و در آزمایشگاه بررسی می‌کنند و پس از اعلام نتیجه در مورد آن اظهار نظر می‌کنیم.

رفیعی اضافه کرد: ما برای رسیدن به نتیجه مطلوب به همکاری شهروندان نیاز داریم و از آنها می‌خواهیم مواد خوراکی و شیرینی‌جات خود را تنها از مراکز مجاز به‌ویژه قنادی‌ها و در جعبه‌های مخصوص شیرینی خریداری کنند، سوپر مارکت‌ها مراکز مطمئنی برای توزیع این شیرینی‌ها نیستند.

به گفته وی مردم باید در منزل هم از این نوع شیرینی خوب مراقبت کنند یعنی به مقدار کم از آن تهیه کنند چون در دراز مدت کیفیت زولبیا و بامیه کم می‌شود.

حلیم بادمجان، غذای پرطرفدار اصفهانی‌ها

اکرم خدابنده به عنوان یکی از شهروندان اصفهانی طرفدار حلیم بادمجان به خبرنگار تسنیم می‌گوید: در ماه مبارک رمضان یکی از غذاهایی که ما خیلی استفاده می‌کنیم حلیم بادمجان است، تا حالا در این مورد با مشکلی مواجه نشدیم اما از مسئولان بهداشت سوالی دارم و آن اینکه مراکز فروش حلیم بادمجان این غذا را در ظرف‌های یک بار مصرف پلاستیکی به مردم می‌فروشند، آیا این ظروف برای سلامت مردم خطری ندارد؟

مدیر گروه بهداشت محیط استان اصفهان دراین‌باره گفت: همه مواردی که برای کنترل بر زولبیا و بامیه درحال انجام است در مورد آش و حلیم بادمجان هم انجام می‌شود، مواد اولیه آن مانند حبوبات و سبزیجات کاملا چک می‌شود و بر کیفیت کشک که حساسیت ویژه‌ای بر آن داریم نظارت می‌شود تا حتما پاستوریزه و دارای پروانه بهداشتی باشد.

رفیعی افزود: توصیه ما به مردم این است که برای خرید حلیم و آش از خانه‌های خود ظرف به همراه ببرند، سالم‌ترین ظرف همان ظرف دائمی در منازل است، درغیر این‌صورت واحدهای طبخ آش باید از ظروفی که بر پایه پروپیلن هست و یا پایه گیاهی دارد استفاده کنند، غیر از این ظروف به هیچ وجه مناسب و سالم نیست و مردم نباید قبول کنند و موارد تخلف را گزارش دهند.

پرمصرف‌ترین خوراکی ماه رمضان

خرما، یکی از پر مصرف‌ترین مواد خوراکی در ماه مبارک رمضان است، غذایی کامل و سرشار از انرژی که در طب سنتی و اسلامی ما هم بر مصرف آن تأکید شده اما اطمینان از سلامت این ماده غذایی مهمتر است.

مدیر گروه بهداشت محیط استان اصفهان می‌گوید: مردم دقت داشته باشند که خرما سالم باشد، ترشیدگی نداشته باشد و در شرایط مناسب و در یخچال نگهداری شود.

مدیرگروه بهداشت محیط استان اصفهان گفت: در صورتی‌که مردم تخلفی مشاهده کردند، یا پیشنهاد و شکایتی داشتند که بخواهند بازرسان به آنها رسیدگی کنند از طریق سامانه 190 تماس بگیرند و پیگیر شکایت خود باشند.

رفیعی ادامه داد: ما آموزش‌های لازم را به بازرسان و مراکز تهیه و تولید اقلام خوراکی ماه رمضان ارائه کرده‌ایم و اگر کوچکترین تخلفی مشاهده شود و یا تقلبی پیش آید با متخلفان برخورد قانونی و پرونده آنها به مراجع قضایی ارجاع می‌شود و در مواردی که لازم باشد واحد تولیدی تعطیل و یا پلمب خواهد شد.

وی از سرکشی سرزده بازرسان بهداشت محیط استان هم گفت وافزود: بازرسان ما به‌صورت سرزده و تصادفی به واحدهای تولیدی سرکشی می‌کنند و به مردم اطمینان می‌دهیم که برای حفظ سلامت آنان از هیچ کاری کوتاهی نمی‌کنیم و تا پایان ماه مبارک رمضان نظارت گسترده‌ای بر بازار خواهیم داشت.

گزاشاز ثریا قنبری

انتهای پیام/

R41346/P1361/S6,51/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۵۳۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز

آفتاب‌‌نیوز :

بهرام عین‌الهی درباره مسمومیت الکلی اخیر برای جمعی از پزشکان در شیراز گفت: کلا در علم پزشکی مصرف ۲ دو چیز را همه عالمان پزشکی انکار می‌کنند و من هم جدا از مسائل شرعی صحبت می‌کنم. امروزه می‌گویند بسیاری از بیماری‌ها ناشی از مصرف سیگار است و می‌گویند تقریبا تمام اعضای بدن می‌تواند از مصرف سیگار دچار عارضه شود و متاسفانه می‌بینیم بعضی‌ها سیگار می‌کشند و بعضی‌ها خودشان ممکن است جزو پزشکان باشند، الکل هم همین طور است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: الکل هم جدا از مسائل شرعی از نظر پزشکی یکی از عواملی است که بسیاری از بیماری‌ها را ایجاد می‌کند، به خصوص می‌تواند در کبد عوارض بسیار زیادی داشته باشد. در رشته خود ما که چشم پزشکی هستیم؛ الکل‌هایی که استاندارد نیستند و ناخالص هستند باعث کوری می‌شوند که به آن الکل متانول می‌گویند در واقع الکل چوب این کار را انجام می‌دهد.

وی با بیان این که ما انتظارمان این است وقتی دانشمندان و عالمانی داریم که خودشان عوارض را می‌بینند خودشان به آن عوامل استناد کنند، عنوان کرد: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است؛ بنابراین نه تنها در مورد جامعه پزشکی بلکه درباره مردم هم استفاده از الکل می‌تواند عوارض بسیار زیادی ایجاد کند، عمر افراد را کوتاه می‌کند و می‌تواند بیماری‌هایی را در درازمدت داشته باشد، به خصوص بیماری کبدی را می‌تواند به وجود بیاورد که آینده بدی را رقم بزند.

عین‌الهی با اشاره به این که وزارت بهداشت وظیفه‌اش این است که اطلاع‌رسانی کند، گفت: وزارت بهداشت می‌تواند بگوید این عوارض وجود دارد، ولی حالا اگر کسی سیگار می‌کشد ما عوارضش را می‌گوییم، انتخاب خودش است، الکل هم همین است و ما حتما می‌گوییم مردم عزیزمان استفاده نکنند برای این‌که عوارض درازمدتی دارد.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • ساخت مرکز جامع سرطان قم ۳۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
  • آب چاه بخوریم یا آب معدنی؟ / ضدعفونی آب لوله کشی با اشعه ماورای بنفش
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان در لردگان
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز
  • برخورد تارا و پراید در محور بویین میاندشت / ۴ کشته و ۳ مصدوم
  • برخورد تارا و پراید در محور بویین میاندشت ۴ کشته و ۳ مصدوم داشت
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • مرحله دوم انتخابات مجلس در ۲۲۱ شعبه اخذ رای سمیرم و لنجان
  • بازدید فرمانده هوانیروز ارتش از مرکز آموزش هوانیروز شهید وطن پور اصفهان